Izleti

Home / Izleti


Dolina Neretve sa svojom deltom jedno
je od posljednjih močvarnih područja Mediterana i predstavlja pravo nacionalno blago Hrvatske.
Dragulj u toj kruni je jezero Kuti sa svojim bogatstvom biljnog i životinjskog svijeta. U prirodnom okruženju smješteno je izletište restorana Adria u kojem se možete okrijepiti domaćim specijalitetima nakon kojih itekako prija kapljica dobrog vina.
Ukrcajte se u lađu, tradicionalno neretvansko plovilo i prepustite se sigurnoj ruci našeg voditelja koji će vas provesti kroz spletc tajanstvenih kanala obraslih trstikom i šašem.

Ponos grada Opuzena koju su Mlečani podigli potkraj 15 st. S nje se pruža pogled u najljepšem izdanju na neretvansku dolinu.

Početkom 16.st. kao kraljica izdigla se na ušću rijeke Norin u Neretvu. Služila je kao branič od ulaska venecijanskih brodova u dolinu.

Narona je dokaz da su Rimljani zaista znali odabrati.
S vrha breľuljka pruľa se jedan od najljepših pogleda na dolinu. Na ostatcima drevne Narone niklo je malo selo Vid nedaleko grada Metkovića čiji se stanovnici diće svojom prošlošću. Bogate iskopine ostataka drevnih Rimljana kao senzacionalna otkrića odjeknula su svijetom.

Do 24. lipnja 1981. godine Međugorje je živjelo kao i ostala sela ovoga kraja: ljudi su obrađivali zemlju, sadili duhan i lozu, proizvodili vino i uzgajali povrće… 1981. godine, kada su počela Gospina ukazanja, život župe se promijenio. Gospa je, naime, osim šestero vidjelaca, odabrala cijelu župu i hodočasnike za svoje svjedoke i suradnike.

Grad s najdužim zidinama u Europi. Nalazi se nedaleko od Dubrovnika. Spoj nedirnute prirode i gradske arhitekture čine skladnu cjelinu.

DUBROVNIK je osnovan u 7. stoljeću, a okružuju ga zidine duge oko 2 km koje su podizane od 11. do 17. stoljeća.

Dubrovčani su bili poznati pomorci i trgovci, a dubrovački jedrenjaci jedrili su po svim morima svijeta. Svoje najbolje razdoblje Dubrovnik bilježi u XV i XVI stoljeću, poznato pod nazivom Zlatno doba Dubrovnika. No, 1667. veliki potres je Dubrovniku zadao težak udarac od kojega se teško oporavio. Bio je središte Dubrovačke Republike koja je propala dolaskom Napoleona početkom 19. stoljeća.

Dubrovnik je oduvijek kroz povijest privlačio i plijenio svojom ljepotom brojne znatiželjnike, putopisce, avanturiste i mnoge druge kao što to radi i u današnja vremena.